GPS services - производството и продажба на GPS

Запознаване с камерите » GPS services – производството и продажба на GPS

Запознаване с камерите

Много хора се сблъскват с огромния брой непонятни съкращения при избор на камера. В следващите редове ще се запознаете с голяма част от характеристиките на камерите. Така ще научите, какво могат и при проектиране на една система за видеонаблюдение ще знаете какво може да поискате.

 

 

Да започнем:

 1. EXIR IR е технологията на ново иновативно инфрачервено осветление с IR осветители от ново поколение, отличаващи се с висококачествени LED диоди на OSRAM с квадратна форма и висок интензитет. Имат правоъгълна форма на дисперсия на инфрачервеното осветление, съвпадаща с размерите и формата на кадъра. Това прави възможно избягването на преексопонирана кръгла зона в центъра на кадъра и тъмни зони в ъглите, което е чест проблем при стандартните камерите с инфрачервено осветление.
 2. PoE (Power Over Ethernet)
  Двойното захранване на IP камери означава, че може да бъде захранвана от външно 12V DC захранване или чрез PoE рекордер директно с UTP кабел, свързан към RJ45 конектор, който значително опростява инсталацията. При IP рекордери, които нямат POE изходи, камерите се захранват чрез инсталиране на допълнителни POE суичове, а RJ45 на NVR-a се използва само за прехвърляне на данни.
 3. COC (Control Over Coax)
  Управлението на DVC® AHD камери чрез коаксиален кабел позволява достъп до менюто на камерата от самия рекордер. Също така, като се използва само коаксиален кабел, е възможно да се контролират DVC® AHD PTZ камери, без да е необходимо допълнително свързване чрез двужилен кабел, използвайки RS485 връзка. По този начин управлението на камерата е по-лесно, защото не е необходимо физически достъп до камерите, а също и по-евтино, защото до PTZ камерите не трябва да се прокарва допълнителен кабел.
 4. HLC означава висока компенсация на светлината в камерите. Тази техника намалява силно ярките пиксели в сиво в близост до източника на светлина, което на свой ред осигурява по-ясни и ярки изображения, намалявайки допълнителната светлина / яркост.
 5. BLC (КОМПЕНСИРАНЕ НА ФОНОВОТО ОСВЕТЛЕНИЕ)
  Подсветката е светлината зад обекта, представляващ интерес за сцената. Компенсирането на задните светлини (BLC) автоматично придава повече подробности на по-тъмните области на изображението, когато ярка светлина, която блести отзад, я затъмнява и осигурява перфектно експониране за обект пред много силна светлина.
 6. HLC (HIGHLIGHT COMPENSATION)
  Способността да обръща ярките точки в картината на черно. Като ефективен подход за разпознаване на номера на табелата на превозното средство през нощта, функцията HLC може да открие всяка точка на светлината, дифузирано от обектното превозно средство, и да го компенсира за получаване на по-ясно изображение.
 7. AGC  (Automatic Gain Control)
   по-добра ефективност при условия на слаба осветеност. Това има за цел да направи картината по-ярка (въпреки това може да добави още шум към картината, тъй като усилва всички аспекти на видеосигнала).
 8. 2D/3D DNR   Шумът е неизбежен страничен продукт на усилвателите в камерите за сигурност. Има два вида методи за намаляване на шума. Първият е времевият метод за намаляване на шума, наречен 2D-DNR, а вторият е 3D-DNR, което е намаляване на шума в пространството. 2D-DNR е процес, който сравнява една рамка със следващата и премахва всяка странност, която не се появява във всеки кадър. Това е временен метод за намаляване на шума и не е достатъчен за изображения с по-висока разделителна способност, като 4MP и 8MP. Ето защо е разработен 3D-DNR.
  3D-DNR е различен, тъй като е „намаляване на шума в пространството“, което сравнява пиксели в рамките на една и съща рамка. 3D-DNR премахва зърнените размити образи на слабо осветени изображения, обработва движещи се обекти, без да оставя зад себе си опашки, а при слаба светлина прави изображението по-ясно и по-остро, в сравнение с намаляването на шума при 2D-DNR. 
 9. OSD (on-sreen)
  означава менюто на екрана, чрез което ще можете да коригирате различни настройки на камерата за сигурност, включително експонация, баланс на белия цвят, компенсиране на задното осветление, избор на ден и нощ, движение, поверителност … и т.н.
 10. PTZ (pan-tilt-zoom)
  „PTZ“ се отнася до конкретен тип хардуер на камерата, която използва мотори за физическа настройка на целта и увеличението на камерата. Потребителите могат да контролират дистанционно ориентацията и оптичното увеличение на камерата.
 11. HDCVI (High Definition Composite Video Interface)
  HDCVI технологията позволява трансфера на видео сигнал през какъвто и да е вид кабел. Разбира се е силно препоръчително ползването на качествен кабел с по-високо съдържание на мед. Такива са кабелите тип RG59 и RG6. Видео сигнала може да бъде трансфериран и по кабели от типа Cat5e/Cat6, като е препоръчително да са със по-високо съдържание на мед. При ползване на кабели от типа Cat5e/Cat6 е наложително ползването на видео балуни.
 12. AHD (Analog High Definition)
  е съвременна технология, позволяваща пренос на видеосигнал с мегапикселова резолюция (4Mpx/1080p/960p) по коаксиален кабел. Този вид системи не изискват изграждането и конфигурирането на мрежа, използват традиционната схема на свързване с коаксиал и BNC конектори между камерата и видеорекордера, което прави възможно използването на съществуващи коаксиални трасета.
 13. CVBS (Composite Video Baseband Signal)
  е аналогов сигнал на видео предаване (без звук), който носи информация в стандартна резолюция 480 и/или 576 и (480 линии или 576 линии презредово).
  Composite Video обикновено се предава в стандартни формати като PAL, NTSC и SECAM и често е обозначен като CVBS.
 14. Dual Stream (двоен поток)
  Поддръжката с двоен поток ви позволява да се възползвате от два различни потока от IP камерата. Един поток може да бъде видеоклип с висока разделителна способност за запис, докато другият поток може да бъде с по-ниска резолюция за предаване на живо.
 15. IP Камери С ВАРИО ОБЕКТИВ
  Моторизираното увеличение или моторизираното варифокално увеличение се отнася до обектива вътре в камерата, който е свързан с мотор. Тази комбинация позволява на камерата да се фокусира върху различни части от записаната област дистанционно чрез рекордер или компютърен софтуер /чрез интернет или мобилни приложения/. Така че, ако сте далеч от вашата камера, можете да настроите обектива само с натискане на бутон.
 16. Privacy Masking – (Маскиране за поверителност)
  Маскирането на неприкосновеността на личния живот е функция, която се намира в много IP камери, която се използва за защита на личната неприкосновеност чрез прикриване на части от изображението от изгледа с маскирана зона. Примери за това използване са маскирането на прозорци на сгради или автомобилни регистрационни номера, които не са обект на наблюдение.
 17. DVR
  – рекордери за видеонаблюдение при система за видеонаблюдение, изградена с аналогови камери.
  Освен, че осигуряват извършването на запис, DVR рекордерите имат множество аналитични функции, като засичане на движение, регистриране на алармени събития, известяване чрез звуков или визуален сигнал и дори по имейл. ДВР рекордерите за видеонаблюдение позволяват извършването на множество операции едновременно – преглед в реално време, извършване на запис, търсе в стари записи, отдалечен достъп през интернет и управление на моторизирани PTZ камери за видеонаблюдение.
 18. NVR
  рекордерите или мрежовите рекордери са основна част от една система за видеонаблюдение, изградена с IP камери за видеонаблюдение.Те осигуряват независимост и автономност на системата, а вградената операционна система предоставя множестов аналитични функции, освен извършването на запис, неговия преглед и визуализиране на случващото се в реално време. NVR Рекордерите могат да засичат движение, да известяват при алармени събития, а някои модели от по-високия клас могат да броят влизащи и излизащи обекти, да водят регистър на номерата на автомобили, да алармират при преминаването на определена граница и др.
 19. Smart Cloud
  е функция, която дава възможност за отдалечено наблюдаване без необходимост от реално IP.